Huur / Verhuur

Bent u op zoek naar een huurwoning, dan bent u bij Frisia Makelaars aan het goede adres!
In de regio worden diverse luxe huurwoningen aangeboden, gelegen in nieuwbouwprojecten. Wij verhuren voor een aantal grote opdrachtgevers; gerenommeerde ondernemingen met een groot bestand aan huurwoningen in het land.

De keuze voor het kopen of huren van een woning is zeer persoonlijk. Wat de beste keuze is, is voor iedereen en elke situatie anders. Vast staat dat huren veel gemak en vrijheid biedt. Kortom, wel de lusten, niet de lasten.

Iedere huurder heeft weer andere redenen om te kiezen voor huur. De een moet voor werk regelmatig verhuizen, de ander wil op termijn naar het buitenland. De een kiest vooral voor het gemak zonder rompslomp, de ander wil niets te maken met stress van een financiering en ontwikkelingen op de financiële markt. Een tijdje huren om elkaar beter te leren kennen of bewust een leven lang huren kan natuurlijk ook. Kortom genoeg redenen om zorgeloos te huren! 

 

Inschrijven huurwoning

 

U kunt zich bij Frisia Makelaars inschrijven voor een huurwoning. Waarom zou u dat doen? Pensioenfondsen, institutionele- en particuliere beleggers schakelen ons in om hun nieuwbouwprojecten, veelal in de vrije sector, te verhuren. Als woningzoekende treft u in ons aanbod voornamelijk nieuwbouw woningen van hoge en luxueuze kwaliteit aan. Het aanbod varieert van tweekamer appartementen tot prachtige penthouses en ruime eengezinswoningen met tuin. Indien u zich bij ons inschrijft houden wij u op de hoogte van nieuwe huurwoningen. U kunt natuurlijk ook voor informatie bellen met onze afdeling verhuur onder telefoonnummer 070-342 01 01.

Voorwaarden

 

Wanneer u via Frisia Makelaars een woning huurt dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het gaat om de navolgende voorwaarden:

• Inkomensnorm
• Werkgeversverklaring
• Volledig ingevuld inschrijfformulier
• Verklaring eigenaar/beheer/hypotheekhouder(s)
• Voor zelfstandige een uittreksel van de Kamer van Koophandel
• Voor inwonende een uitreksel van het bevolkingsregister

Inkomensnorm
Onze opdrachtgevers kunnen afwijkende normen hanteren, maar over het algemeen dient uw bruto maand-inkomen 4 a 4,5 x de kale maandhuur te bedragen. Een eventueel tweede inkomen wordt voor de helft meegeteld. Betalingsverplichtingen zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d. worden op het inkomen in mindering gebracht.

Werkgeversverklaring
Het is essentieel dat wij een werkgeversverklaring van recente datum van u ontvangen. Deze verklaring moet worden ondertekend door uw werkgever. Daarnaast ontvangen wij graag van u een recente loonstrook. Bent u zelfstandige dan dient u een recente jaaropgave van uw inkomen te overhandigen en een door een administratiekantoor opgestelde balans en verlies- en winstrekening te overleggen. Als u geen werkgever heeft dient u een recente jaaropgave van uw inkomen te overleggen.

Indien u samen met een partner een woning wilt huren dienen ook de gegevens van de partner te worden verstrekt. Tot slot ontvangen wij graag een kopie legitimatiebewijs.

Verklaring eigenaar/beheer/hypotheekhouder(s)
Wanneer u momenteel een woning huurt ontvangen wij graag een ingevulde verklaring van uw huidige verhuurder. Als u in een eigen huis woont ontvangen wij graag een ingevulde hypotheekhoudersverklaring.
 
Voor zelfstandige een uittreksel van de Kamer van Koophandel
Indien u zelfstandige bent ontvangen wij graag een recente uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Voor inwonend een uitreksel van het bevolkingsregister
Wanneer u inwonend bent ontvangen wij graag een uittreksel van het bevolkingsregister.

Tot slot
Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning met een huurprijs lager dan de vrije sector grens verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met ons kantoor voor de speciale voorwaarden.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons altijd een mail (verhuur@frisiamakelaars.nl) sturen of bellen (070 - 342 01 01) tijdens werkdagen. Wij staan u graag te woord.

Hoe kan ik me inschrijven?

 

 

U kunt ook bellen voor de inschrijfformulieren (070 - 342 01 01) of een e-mail sturen naar verhuur@frisiamakelaars.nl.
  
Wat kost een inschrijving bij Frisia Makelaars?
Uw inschrijving bij Frisia Makelaars is geheel kosteloos. Wij brengen u geen extra kosten in rekening.

Hoe lang is mijn inschrijving geldig?
Uw inschrijving is een half jaar geldig. Indien u nog steeds op zoek bent naar een huurwoning, dan kunt u contact opnemen met afdeling verhuur en uw inschrijftermijn verlengen met wederom een halfjaar.

Heeft u nog vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons altijd een mail sturen of bellen tijdens werkdagen. Wij staan u graag te woord!

Frisia Makelaars (070) 342 01 01
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.