Dynamis Taxaties Nederland sluit aan bij StiVAD

Dynamis Taxaties Nederland (DTN) is woensdag 3 juni op de PROVADA toegetreden als deelnemer tot Stichting Vastgoeddata (StiVAD). Met 36 lokale kantoren en meer dan 90 taxateurs worden taxaties van DTN te allen tijde afgegeven door een taxateur die kan bouwen op kennis van zowel de regionale als de landelijke markt. De samenwerking tussen DTN en StiVAD draagt bij aan de kennis van de taxateurs en meer transparantie.

StiVAD, opgericht in 2011, verzamelt en beheert een landelijk register met exacte gegevens van vastgoedbeleggingstransacties. De stichting heeft tot doel de transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen en data te verzamelen die kan dienen ter validatie van taxaties. Deelnemers in StiVAD zijn institutionele en particuliere beleggers, corporaties, de taxatieafdelingen van de grotere vastgoedadviseurs en taxatiebureaus.

Directeur Dynamis Taxaties Nederland, drs. Baldwin Poolman MRE MRICS RRV RT: ‘Wij zijn een groot voorstander van het inzichtelijk maken van transactiegegevens vanuit de stakeholders. Op deze manier is de data zuiver en eenduidig. Het initiatief leidt tot meer transparantie en daarmee tot betere waarderingen. Dit is een aanvulling op onze databases, zodat onze 90 taxateurs nu nog meer marktinformatie hebben voor de taxaties.’

Marjolein Scheeringa
2601_Tekenmoment-DTN-Stivad-PROVADA-2015-b.jpg
Frisia Makelaars (070) 342 01 01
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.