Blog: Zijn vastgoedmakelaars/taxateurs duurzaam?

Deze vraag heb ik mijzelf voorheen met enige regelmaat gesteld. Wellicht was ik een beetje gekleurd omdat ik werkzaam was bij een bedrijf waar passie voor duurzaamheid bij iedereen in de genen zat. Nu ik bij Dynamis werkzaam ben kan ik een objectiever oordeel geven.

Over het algemeen zijn makelaars niet bezig met duurzaamheid maar met de wensen van de klant. Gelukkig ben ik bij Dynamis terechtgekomen. Dynamis is een vereniging van makelaars, taxateurs en adviseurs die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Een van mijn collega's van Dynamis taxaties heeft zelfs een tool ontwikkeld om duurzaamheid in het vastgoed meetbaar te maken. Dus als iemand vraagt of makelaars/taxateurs duurzaam zijn durf ik volmondig ja te zeggen. Mijn collega's kunnen echt meepraten over duurzaamheid. Inmiddels, heeft duurzaamheid echt allang geen geitenwollensokken gehalte meer. 

 


Duurzaamheid meetbaar maken in taxatierapporten

Als één van Nederlands grootste taxatiebureaus bedient Dynamis Taxaties Nederland het hogere segment in de vastgoedsector. Bert Deen van Dynamis Taxaties heeft zicht verdiept in de mogelijkheden om duurzaamheid meetbaar te maken. Vanaf begin januari 2016 zijn ze in al hun taxatierapporten begonnen met een duurzaamheidshoofdstuk. Dit is bijzonder, Dynamis is de enige in Nederland waar je in taxatierapporten iets kan vinden over duurzaamheid.


Methodes
Het meetbaar maken van duurzaamheid bij taxaties is een interessante ontwikkeling in de markt. Voor velen is het een nog onontgonnen gebied omdat hier geen consensus bestaat over de te gebruiken methodiek voor taxeren. Dynamis Taxaties heeft een methode van verzamelen en interpreteren van informatie aangaande duurzaamheid die voor elke vastgoedtaxateur toepasbaar is. Het is van groot belang om rekening te houden met de duurzaamheidseigenschappen en hoe deze van invloed kunnen zijn op de waarde van het te taxeren object.


Duurzaam bouwen en renoveren
De aanjagers in de bouwwereld roepen al jaren dat we duurzaam moeten bouwen. EPC nul en circulair bouwen zijn doelen waar we met zijn allen aan moeten werken. Vandaag staat in de Cobouw een oproep voor meer aandacht voor sociale prestaties gebouwen. Lees hier het volledige artikel. Het belang van duurzaamheid moeten we met zijn allen inzien. Gelukkig begint de vastgoedwereld het belang ook onder ogen te zien.

 

Nieuwsgierig geworden?
Ben je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en toepasbaarheid? Neem dan contact op met mijn collega Bert Deen van Dynamis Taxaties telefoonnummer 030— 767 03 99 of per mail  bd@dynamistaxaties.nl

Met elkaar kunnen we zorgen voor een duurzame wereld voor de volgende generaties.

 

 

Biografie Manon Veldkamp:
Manon is een energieke marketing & salesprofessional. Gespecialiseerd in duurzame B2B omgevingen. Haar passie voor het vak past zij al 15 jaar toe binnen technisch georiënteerde bedrijven. Denk hierbij aan bedrijven in de installatie- en telecomsector. Momenteel is zij werkzaam binnen de vastgoedbranche zowel B2B als B2C. Zij is enthousiast en gedreven. Haar stijl is pragmatisch en ze vindt het belangrijk dat gestelde doelen bereikt worden. Manon is werkzaam bij Dynamis als Marketing & Communicatie Manager. Zij is verantwoordelijk voor alle communicatie- en marketingactiviteiten voor Dynamis.

Manon Veldkamp
4481_DTN-Voorkant.png
Frisia Makelaars (070) 342 01 01
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.