Alexanderstraat 10, 's-Gravenhage 2514 JL 's-Gravenhage

2514 JL 's-Gravenhage huurprijs € 95 m² p.j.

Omschrijving

TE HUUR
Alexanderstraat 10 te Den Haag

OMGEVINGSFACTOREN
Het object is gelegen aan de Alexanderstraat, om de hoek bij Plein 1813, de Sophialaan, de Mauritskade en de Javastraat in Den Haag. Dit gebied staat bekend als het Willemspark.

Vanwege de historische uitstraling en ligging is dit gebied uitermate representatief als vestiging voor uw bedrijf, namelijk diverse hoogwaardige gebruikers,...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

TE HUUR
Alexanderstraat 10 te Den Haag

OMGEVINGSFACTOREN
Het object is gelegen aan de Alexanderstraat, om de hoek bij Plein 1813, de Sophialaan, de Mauritskade en de Javastraat in Den Haag. Dit gebied staat bekend als het Willemspark.

Vanwege de historische uitstraling en ligging is dit gebied uitermate representatief als vestiging voor uw bedrijf, namelijk diverse hoogwaardige gebruikers, zoals internationale organisaties en ambassades zijn hier reeds gevestigd.

Het object is tevens gelegen op loopafstand van de bekende winkelstraten in het centrum (Hoogstraat, Noordeinde etc.). Voorts zijn er diverse luxe hotels, zoals Hilton en het Carlton Ambassador, in de directe omgeving gevestigd.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van het pand is bijzonder goed. Het is gelegen tussen de doorgaande wegen Javastraat en Mauritskade, welke een aansluiting geven naar de op- en afritten van het rijkswegennet (A4, A44, A12).

Tevens is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed. Direct voor het pand is de opstapplaats voor tram 1 en bus 22 en 24, die geven directe aansluiting naar Den Haag CS en Station Hollands Spoor.

PARKEREN
Het pand beschikt over 12 eigen parkeermogelijkheden. In de directe omgeving is betaald parkeren aan de openbare weg beperkt mogelijk.

OBJECT
Het pand is een, omstreeks 1860 gebouwde, kantoorvilla ter grootte van circa 1000 m², bestaande uit 4 bouwlagen. Het gehele pand is gerenoveerd en derhalve in uitstekende staat van onderhoud, zeer representatief en voorzien van originele monumentale details. Totaal is er nog 383 m² V.V.O. voor de verhuur beschikbaar.

De representatieve entree bevindt zich rechts in de voorgevel. Achter de entree bevindt zich de gemeenschappelijke hal met marmeren vloer met de trap en lift naar de bovengelegen verdiepingen. Op de begane grond zijn verschillende kantoorunits gelegen. Deze zijn voorzien van prachtige schouwen, ornamenten plafonds en goed verzorgde tapijtvloeren. De begane grond is in zijn geheel voor de verhuur beschikbaar.

Via de, centraal in het pand gelegen, trap zijn de bovengelegen verdiepingen te bereiken. Op de derde verdieping, tevens kapverdieping, zijn verschillende kantoorunits gesitueerd. Deze verdieping is ook in zijn geheel voor de verhuur beschikbaar. Tevens beschikt de verdieping over eigen sanitaire voorzieningen en een panty.

De verdiepingen zijn tevens te bereiken via het extra trappenhuis aan de linkerzijde.

De verhuurbare oppervlakte bedraagt in totaal 383 m², als volgt verdeeld:

Begane grond: circa 212 m²

Derde verdieping
Unit 3.2: circa 90 m²
Unit 3.3: circa 81 m²

OPLEVERINGSNIVEAU
Onderhavig object wordt leeg en bezemschoon opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

- Representatieve entree met marmeren vloer en deels marmeren wanden;
- Pantry per verdieping;
- 8-persoons lift;
- Verwarming middels cv installatie en radiatoren;
- Deels te openen ramen;
- Achterzijde voorzien van markiezen;
- Monumentaal trappenhuis;
- Huidige gordijnen, lamellen en vitrage, voor zover aanwezig;
- Vloerbedekking;
- Moderne sanitaire voorzieningen per verdieping;
- Kabelgoten t.b.v. databekabeling.

HUURGEGEVENS
De huurprijs bedraagt als volgt:
- Begane grond: € 2.500,-
- Derde verdieping - Unit 3.2: € 1.200,-*
- Derde verdieping - Unit 3.3: € 1.075,-*
* per maand exclusief BTW, inclusief servicekosten.

De huurprijs voor de parkeerplaatsen bedraagt: € 1.800,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met BTW.

Voorschot service- en energiekosten
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten komen partijen overeen dat huurder een verrekenbaar voorschot verschuldigd is van € 30,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW voor de onderstaande leveringen en diensten:
- Gasverbruik inclusief vastrecht;
- Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht;
- Waterverbruik inclusief vastrecht;
- Serviceabonnement/periodieke controle lift, algemene installaties, koeling- ontruimingsinstallatie;
- Idem van de brandmelder-, gebouwbewakings-, noodstroom- en elektrische installatie;
- Tuinonderhoud;
- Telefoonabonnement, lift en doormelding CV;
- Glasverzekering;
- Reinigen buitengevel(glas);
- Brandbeveiliging;
- Vervangen lampen algemene ruimten;
- Diversen (o.a. vegen parkeerplaatsen);
- Alle in de toekomst zich voordoende kosten welke in collectief verband noodzakelijk en/of verplicht zijn en waarvoor per geval van zich aandienende servicekostenpost op dat moment door verhuurder een voorschotberekening opgesteld wordt en het resultaat doorbelast zal worden aan huurder. Eén en ander in overleg met huurder;
- Administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

Aanvaarding: in overleg.

Uitgangspunten zijn de standaard huurvoorwaarden, te weten:

- Huurtermijn: 5 (vijf) jaar + 5 (vijf) optiejaren;
- Opzegtermijn: 12 (twaalf) maanden;
- Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS);
- Zekerheidsstelling: Bankgarantie/Waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur, inclusief BTW;
- Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld;
- Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 95 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Aangeboden sinds 10 maanden, 3 weken, 4 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Alexanderstraat 10
Plaats 's-Gravenhage
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Kantoor
Oppervlakte 383 m²
Oppervlakte in units vanaf 81 m²
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.