Object
Verhuurd

Javastraat 12, 's-Gravenhage 2585 AN 's-Gravenhage

2585 AN 's-Gravenhage

Omschrijving

TE HUUR
Javastraat 12 te Den Haag

OMGEVINGSFACTOREN
De Javastraat kenmerkt zich door de aanwezigheid van hoogwaardige bedrijven en instellingen en diverse winkels en horecagelegenheden. De Bankastraat en de Frederikstraat met zijn vele speciaalzaken zijn beide om de hoek gelegen.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend. De Zuid Hollandlaan met verbindingen naar het...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

TE HUUR
Javastraat 12 te Den Haag

OMGEVINGSFACTOREN
De Javastraat kenmerkt zich door de aanwezigheid van hoogwaardige bedrijven en instellingen en diverse winkels en horecagelegenheden. De Bankastraat en de Frederikstraat met zijn vele speciaalzaken zijn beide om de hoek gelegen.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend. De Zuid Hollandlaan met verbindingen naar het rijkswegennet A4, A12 en A13 ligt in het verlengde van de Javastraat.

Daarnaast zijn in de directe omgeving diverse opstapplaatsen voor het openbaar vervoer (tramlijnen 1 en 10 en buslijnen 22 en 24). Het NS-station bevindt zich op 5 minuten afstand.

PARKEREN
Er zijn op eigen terrein 6 parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar.

OBJECT
Het pand aan de Javastraat 12 is de identieke tweelingbroer van de buren op nummer 14. Het verschil zit nu in de entree, welke bij het buurpand in het midden zit en bij het onderhavige object aan één kant. De panden zijn tegelijk gebouwd met de aanleg van de Javastraat, die diende als afsluiting van de eerste Haagse stadsuitbreiding buiten de grachten, het Willemspark, nu een goede 150 jaar geleden. Het zicht vanuit de hoge ramen op de eerste en tweede etage zijn dan ook over dit rijpark met de manege van Koning Willem II. Uit de opzet van het pand kan worden opgemaakt dat dit een woonhuis was. Naar klassiek Haagse indeling is de begane grondverdieping van ogenschijnlijk beperkte hoogte. Dit is visueel gedaan om de bovenliggende etages nog prominenter te laten uitkomen dan ze al zijn met hun hoge plafonds. Dat waren de vertrekken voor de eigenaar en de familie. De bodes en dienstmeiden bleven overdag beneden en sliepen achter de smallere ramen van de zolder. Deze verdieping is voorzien van grote glazen dakvensters, zodat de grote ruimte zeer nuttig te gebruiken is door uw medewerkers.

Volgens de Haagse logica dat het nabijgelegen Noordeinde naar het Noorden zou lopen, geniet u aan de achterzijde van het pand van de avondzon. De straat die u hier toegang geeft tot de parkeerplaatsen heet sinds 10 jaar de Burgemeester Marijnenlaan. Waar u nu kijkt op de gerieflijke appartementen van het Monchyplein, hadden de eerste bewoners van Javastraat 12 een uitzicht dat zeker zou afleiden van de dagelijkse arbeid.

Hier was namelijk het exercitieterrein gelegen van de cavaleristen van de Alexanderkazerne. De rijk versierde uniformen en de manoeuvres op marsmuziek met paarden in formatie spraken een jongetje met hetzelfde uitzicht om de hoek in het bijzonder aan. Hij zou later meer dan eens vers gedoctoreerde officieren 'met elaborate uniformen, nog schitteren[d] van nieuw goud' laten langskomen in een van zijn stukjes voor de krant. Dat jongetje was Louis Couperus, die van zijn 15e tot 21e uw uitzicht deelde vanaf het Nassauplein.

Sinds die tijd is de Javastraat in essentie niet veranderd. Alle panden in deze gevelrij zijn origineel, Rijksmonumentaal en met de bomen meegegroeid wat betreft allure. De paardentram van 1877 werd in 1905 de elektrische lijn 1 die u nog steeds binnen 10 minuten op de stations of het strand brengt. Misschien is de grootste verandering sinds die tijd wel de opkomst van de prettige lunchtentjes en terrassen van diverse wijnbars aan het Anna Paulownaplein, de Frederikstraat en op de Bankastraat. Het is hier inderdaad niet alleen prettig werken!

Het oppervlak bedraagt ca. 400 m² v.v.o. als volgt verdeeld:

- Kelder : ca. 12 m²
- Begane grond : ca. 91 m²
- Eerste etage : ca. 115 m²
- Tweede etage : ca. 91 m²
- Derde etage : ca. 91 m²
Totaal : ca. 400 m²

Het gehuurde mag worden gebruikt als kantoorruimte.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt in opgeleverd in huidige staat, ondermeer voorzien van:

- Representatieve entree;
- Ruim trappenhuis;
- Originele ornamentenplafonds;
- Wandverlichting;
- Mogelijkheid voor airconditioning;
- Moderne pantry;
- Kabelgoten t.b.v. data- en telefonie.

HUURGEGEVENS
De huurprijs van de kantoorruimte en 6 parkeerplaatsen bedraagt € 4.500,-
per maand te vermeerderen met BTW.

Aanvaarding: in overleg.

Uitgangspunten zijn de standaard huurvoorwaarden, te weten:

- Huurtermijn: 5 (vijf) jaar + 5 (vijf) optiejaren;
- Opzegtermijn: 12 (twaalf) maanden;
- Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS);
- Zekerheidsstelling: Bankgarantie/Waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur, inclusief BTW;
- Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de criteria, zal er een nader overeen te komen percentage ter compensatie van de gederfde BTW worden vastgesteld;
- Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015 vastgestelde ROZ model Huurovereenkomst KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Javastraat 12
Plaats 's-Gravenhage
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumin woonwijk
Kantoor
Oppervlakte 400 m²
Verdiepingen 3
Voorzieningen kabelgotenpantry
Onderhoud
Onderhoud binnen goed tot uitstekend
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.