The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
2514 HD, 's-Gravenhage

The Mauritz, The Mauritz type E, 2514 HD, 's-Gravenhage

€ 1.225.000 - € 1.225.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Type E: vorstelijke ruimte binnen, royale ruimte buiten Dit appartement, met een woonoppervlakte van zelfs 152 m2 is letterlijk en figuurlijk ‘top’. U woont hier op de vijfde verdieping, dus hoog boven de residentie. Dit appartement biedt het vrijwel unieke genot...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 152 m² - 152 m²
Meer kenmerken

Vragen over deze woning?

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.225.000 - € 1.225.000
Bouw
Aantal eenheden 1
Locatie
Plaats 's-Gravenhage
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 410 m³ - 410 m³
Woonoppervlakte 152 m² - 152 m²

Uitgebreide omschrijving

Type E: vorstelijke ruimte binnen, royale ruimte buiten

Dit appartement, met een woonoppervlakte van zelfs 152 m2 is letterlijk en figuurlijk ‘top’. U woont hier op de vijfde verdieping, dus hoog boven de residentie. Dit appartement biedt het vrijwel unieke genot van een enorm dakterras dat zich aan drie zijden als het ware om uw appartement vouwt. Vanaf hier heeft u onbelemmerd uitzicht richting het Hofkwartier. Als ’s avonds de stad tot rust komt, geniet u van een mooi schouwspel van licht en historie. De Haagse Kerk die mooi is uitgelicht, de nieuwe skyline van Den Haag, u krijgt het er allemaal bij.

Uiteraard is de grote living van dit appartement georiënteerd op de stadszijde. Zo profiteert u ook binnen optimaal van het uitzicht rondom. Alleen al deze living heeft acht grote raampartijen. ’s Ochtends ziet u de zon boven de stad opkomen, terwijl u ontbijt op het terras van circa 72 m2. Ook de twee royale (slaap)vertrekken hebben van die grote raampartijen, in totaal zijn dat er nog eens vier. Uw terras rondom volgt precies de gang van de zon over de stad, u heeft er tot laat op de dag profijt van.
De architect heeft er in de basis voor gekozen om de twee badkamers aan de binnenzijde van het appartement te positioneren. Zodoende hebben de andere vertrekken, waaronder de slaapkamer met de grote inloopgarderobe (die op zich al zo groot is als een ruime kamer!) het voordeel van de raampartijen. U bent echter vrij om die indeling naar wens aan te passen. Een appartement als dit leent zich er bij uitstek voor om samen met een binnenhuisarchitect de voor u meest ideale indeling te ontwerpen.

Bijzonderheden:
- 3 kamer top-appartement binnenstad zijde
- woonoppervlakte circa 152 m2
- grote hal met garderobe en toegang naar woon- en slaapgedeelte
- living met acht dubbel openslaande balkondeuren met panoramisch uitzicht over de binnenstad
- driezijdig geörienteerd dakterras van circa 72 m2
- Siematic eilandkeuken met apparatenwand, inclusief Siemens apparatuur
- grote hoofdslaapkamer met aangrenzende inloopkast
- complete badkamer met inloopdouche, ligbad en tweede toilet- tweede (slaap)kamer met tweede badkamer
- wasruimte/technische ruimte met opstelplaats voor wasmachine/-droger
- vloerverwarming als hoofdverwarming
- mogelijkheid voor privé parkeerplaats en berging in de ondergrondse stallinggarage
?

Wonen in luxe en stijl, aan de Haagse grachtengordel
Ze zijn het tot voor kort vergeten juweel van Den Haag: de Haagse grachten. Als een zilveren ring liggen ze al eeuwen om het meest historische deel van de stad. Daarbinnen huist het parlement. Werkt de koning. Hier zijn wereldberoemde musea. Hier schittert Den Haag. Nu worden de grachten die zoveel historie omarmen weer volop omarmd door de stad. Ze worden weer gekoesterd en bevaren. Ze maken weer volledig deel uit van een residentie die met de dag mooier en populairder wordt. The Mauritz is in die zilveren ring de nieuwste edelsteen. Welkom in de luxe van de Haagse grachtengordel.

De creatie van een nieuw landmark
Voor de creatie van The Mauritz liet het Haagse architectenbureau WK Architecten zich inspireren door de fraaie panden aan weerszijden. De klassieke stijlkenmerken daarvan komen duidelijk terug: de verhoogde plint, grote raampartijen, ambachtelijk metselwerk, een rustige detaillering. Door de grote raampartijen is het zicht op de bomen maximaal. De iets inspringende hoek trekt het oog naar de ingang van de rustige Willemstraat. Het resultaat is een evenwichtig landmark dat nu al monumentaal oogt.

Het koninklijke Willemspark aan uw voeten
The Mauritz wordt gerealiseerd op de hoek van de Mauritskade en de Willemstraat. Die namen verraden al iets van de koninklijke historie van deze locatie. Pal aan de overzijde van het water ligt het schilderachtige Willemspark, ooit privébezit van de koning. Een aantal van de zeventien appartementen in The Mauritz biedt uitzicht op deze groene oase. Het is op elk moment van de dag heerlijk om er even rond te wandelen, op een bank te zitten. Het Willemspark is als een voortuin die u gratis bij uw royale appartement krijgt.

17 appartementen. Welke past bij u?
The Mauritz biedt u keuze uit zeventien appartementen, elk met een privé parkeerplaats in de ondergelegen garage. De appartementen variëren in oppervlakte van 118 m² tot 152 m². Ze zijn alle gelijkvloers. Een uitzondering hierop is het penthouse, dat op de 5e en 6e verdieping ligt. Deze is daardoor maar liefst 248 m² groot. Op de bovenste verdiepingen geniet u van een fenomenaal uitzicht.

Alle media

Plattegronden

Alle afbeeldingen

The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage
The Mauritz, The Mauritz type E, 's-Gravenhage

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijkse inwoners

  51%
 • Vrouwelijkse inwoners

  49%
 • Inwoners 's-Gravenhage

  259.837
 • Inwoners 's-Gravenhage

  265.045
 • Auto('s)

  0,4 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 188.000,-

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie