2020 start met hoge verkoopdynamiek in Den Haag

Geschreven door Rudi van Wechem op 23 april 2020

Het aantal woningverkopen is in Den Haag ruim hoger dan een jaar geleden. De verkoop van nieuwbouwwoningen vormt de drijfveer achter de dynamiek. Naar verwachting zullen deze verkopen gaan afzwakken door de terugval in het aantal verstrekte bouwvergunningen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Nieuwbouw aanjager van verkoopdynamiek

Met ruim 1.600 verkochte woningen in Den Haag ligt het huidige niveau 6% hoger dan in het eerste kwartaal van 2019. Deze hoge dynamiek zal naar verwachting niet lang aanhouden. Het aanbod van nieuwbouwwoningen droogt steeds verder op en de pijplijn raakt steeds leger, in 2019 is het aantal verstrekte bouwvergunningen meer dan gehalveerd vergeleken met 2018.

Coronacrisis alleen zichtbaar in de aanbodcijfers

De Haagse verkoopcijfers ondervinden nog geen gevolgen van de coronacrisis, maar in het woningaanbod is de impact duidelijk zichtbaar. Sinds half maart de maatregelen zijn ingevoerd is een sterke toename zichtbaar in het aantal eigenaren dat hun woning te koop zet. Naar verwachting zal deze golf aan extra aanbod na april afzwakken.

Interesse in het gehele rapport, klik hier om het te lezen.

2020 start met hoge verkoopdynamiek in Den Haag
Rudi van Wechem
Neem contact op met Rudi

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Woningmarkten 2023

Sprekende Cijfers Woningmarkten 2023

Frisia Makelaars, partner in Dynamis, weet wat er speelt in alle vastgoedmarkten, in alle segmenten en tot op lokaal niveau. Dynamis Research & Consultancy, het datagedreven kenniscentrum...
Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2023

Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2023

MKB ervaart grote druk op bedrijfsruimtemarkt in Den Haag. De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in de regio Den Haag is in 2022 afgenomen. Het grootste deel van de transacties in de Haagse...
Bekijk overzicht