2020 start met hoge verkoopdynamiek in Den Haag

2020 start met hoge verkoopdynamiek in Den Haag

Geschreven door Rudi van Wechem op 23 april 2020

Het aantal woningverkopen is in Den Haag ruim hoger dan een jaar geleden. De verkoop van nieuwbouwwoningen vormt de drijfveer achter de dynamiek. Naar verwachting zullen deze verkopen gaan afzwakken door de terugval in het aantal verstrekte bouwvergunningen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Nieuwbouw aanjager van verkoopdynamiek

Met ruim 1.600 verkochte woningen in Den Haag ligt het huidige niveau 6% hoger dan in het eerste kwartaal van 2019. Deze hoge dynamiek zal naar verwachting niet lang aanhouden. Het aanbod van nieuwbouwwoningen droogt steeds verder op en de pijplijn raakt steeds leger, in 2019 is het aantal verstrekte bouwvergunningen meer dan gehalveerd vergeleken met 2018.

Coronacrisis alleen zichtbaar in de aanbodcijfers

De Haagse verkoopcijfers ondervinden nog geen gevolgen van de coronacrisis, maar in het woningaanbod is de impact duidelijk zichtbaar. Sinds half maart de maatregelen zijn ingevoerd is een sterke toename zichtbaar in het aantal eigenaren dat hun woning te koop zet. Naar verwachting zal deze golf aan extra aanbod na april afzwakken.

Interesse in het gehele rapport, klik hier om het te lezen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie