Aan de hand van een taxatie kan de waarde van uw woning worden vastgesteld. U kunt een taxatie nodig hebben om verschillende redenen. U wilt weten wat de waarde is van uw (toekomstige) woning voor een aan- of verkoopbeslissing, voor het verkrijgen of aanpassen van uw financiering of gaat u verbouwen? Staat uw reden er niet tussen? Geen zorgen, neem contact op met ons.

Taxeren van een woning is specialistisch werk waarbij veel komt kijken. Onze taxateurs zijn hiervoor opgeleid en zijn actief in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Om verschillende redenen kunt u een taxatie nodig hebben. Dit kan zijn omdat u een nieuwe woning gekocht heeft en een financiering (hypotheek) nodig heeft. Of u wilt uw huidige financiering aanpassen om te gaan verbouwen. Ook als u betere hypotheekvoorwaarden kunt krijgen of bij vererving is vaak een taxatie nodig van uw woning. Heeft u een ander verzoek of vraag voor een waardering, vult u dan het formulier "Taxatie aanvraag Wonen" in op deze pagina. Eén van onze taxateurs zal dan samen met u de vraag bespreken.

Deskundig en professioneel taxeren
Onze taxateurs taxeren deskundig, professioneel en onafhankelijk. Door inschrijving bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g.), het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut, valideert/keurt taxatierapporten) en het NRVT (Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) bent u zeker van een kwalitatief en vakbekwaam opgesteld taxatierapport. Door de verplichte jaarlijkse bijscholing blijven onze taxateurs accuraat en goed op de hoogte. Als klant profiteert u hiervan.

Woning taxeren buiten het werkgebied
Wilt u een woning laten taxeren buiten ons werkgebied, dan kunt u terecht bij één van onze Dynamis partnerkantoren. Klik hier voor een overzicht van onze Dynamis partnerkantoren.

Taxatieaanvraag Wonen

Waar heeft u de taxatie voor nodig?

Is de woning voor eigen gebruik of verhuur?

De taxateurs van Frisia Makelaars bieden:

Vrijblijvende offerte
Deskundigheid
Betrouwbaarheid
Woning taxeren

Woning taxeren

Om diverse redenen kunt u een taxatierapport van uw woning nodig hebben. De taxateurs van Frisia Makelaars kunnen de taxatie voor u verzorgen op het gebied van:

  • Financiering bij aankoop van een nieuwe woning
  • Financiering bij verbouwing/verduurzaming
  • Oversluiten van een hypotheek/renteherziening
  • Bij echtscheiding
  • Bij overlijden/vererving

Hoe gaat Frisia Makelaars taxateurs te werk?

Woning taxeren
Volgende: Afspraak maken voor de opname van de woning
Woning taxeren
Woning taxeren
Volgende: De taxateur komt langs
Woning taxeren
Woning taxeren
Volgende: Ontvangst van het taxatierapport
Woning taxeren
Woning taxeren
Volgende: Aanvraag/Offerte/Opdracht
Woning taxeren

Aanvraag/Offerte/Opdracht

Vraag eenvoudig een taxatie aan via ons formulier "Taxatie aanvraag Wonen" of per telefoon. Zodra we uw aanvraag ontvangen, beoordelen we deze. Mochten er vragen zijn, dan nemen we contact met u op. Na beoordeling ontvangt u van ons een offerte. Na uw akkoord sturen wij u de Opdracht tot Taxatie toe. Na ondertekening van de opdracht gaan we verder met het compleet maken van ons dossier met alle relevante documenten van het te taxeren object.

Bij het verstrekken van de opdracht vragen we u om enkele gegevens. Voor het uitbrengen van een offerte is het belangrijk om te weten wie de taxatieopdracht geeft. Geeft u de opdracht namens iemand anders? Heeft u een financieel adviseur? Zijn er andere belanghebbenden betrokken bij de aanvraag (bij scheiding of vererving)? Welke bank is betrokken bij de taxatie?

Volgende: Aanvraag/Offerte/Opdracht

Afspraak maken voor de opname van de woning

Zodra alle benodigde documenten van het te taxeren object volledig zijn, plannen wij graag een afspraak met u in voor een woningopname. Bij Frisia Makelaars zorgen we voor een gestroomlijnd en professioneel proces, waarbij we nauwkeurig alle relevante informatie verzamelen om een grondige en deskundige taxatie uit te voeren.

Volgende: Aanvraag/Offerte/Opdracht

De taxateur komt langs

Op de afgesproken dag komt één van onze taxateurs de woning opnemen, waarbij foto’s worden gemaakt, en zal de bouwkundige staat en de omgeving worden beoordeeld.

Volgende: Aanvraag/Offerte/Opdracht

Ontvangst van het taxatierapport

Het uitwerken van het taxatierapport is intensief werk. Om onze kwaliteit te waarborgen, nemen wij daar onze tijd voor. U dient rekening te houden met circa acht tot tien werkdagen. Het taxatierapport wordt gestuurd naar het NWWI ter validatie. Nadat het rapport akkoord bevonden is, ontvangt u het taxatierapport per e-mail.

Volgende: Aanvraag/Offerte/Opdracht

Onze woningtaxateurs

Edwin Rosenbrand Edwin Rosenbrand
Edwin Rosenbrand Edwin Rosenbrand

Vennoot, NVM Register Makelaar, NVM Register Taxateur

Michiel Jager Michiel Jager
Michiel Jager Michiel Jager

NVM Register Makelaar, NVM Register Taxateur

Maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Heeft u een vastgoedvraag? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag woord te woord.

E-mail: crt@frisiamakelaars.nl
Telefoonnummer: 070-3420160