Frisia Makelaars: 45.000 huishoudens op zoek naar een woning in Den Haag

Frisia Makelaars: 45.000 huishoudens op zoek naar een woning in Den Haag

Geschreven door Rudi van Wechem op 25 juli 2019

De woningmarkt van de Hofstad is zeer in trek bij woningzoekers, door de grote hoeveelheid potentiële woningkopers is de druk op de woningmarkt van een hoog niveau. De toename van het aanbod brengt voorlopig nog geen verlichting op deze hooggespannen woningmarkt. Dit blijkt uit de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Woningvraag in Den Haag overtreft die van Rotterdam en Utrecht

De aantrekkelijkheid van de Haagse woningmarkt blijkt uit het enorme aantal huishoudens dat op zoek is naar een woning in deze stad. Met 45.000 serieuze woningzoekers op Funda overtreft de woningvraag van Den Haag die van Rotterdam (44.000 zoekers) en Utrecht (30.000 zoekers).

Steeds meer Amsterdammers verhuizen richting Den Haag

Van de woningkopers in de Den Haag wordt het merendeel (tweederde) gevormd door verhuizingen binnen gemeente, maar ook steeds meer Amsterdamse huishoudens weten de Hofstad te vinden. Amsterdammers hebben in de afgelopen jaren door de relatief lagere prijsniveaus ook meer interesse gekregen in onder andere Leiden en Delft.

Een op de vijf aangeboden woningen in Den Haag is nieuwbouw

Voor woningzoekers schiet het aanbod in Den Haag tekort om de vraag in uit te kunnen oefenen. De gewenste woning is in het schaarse aanbod vaak niet beschikbaar. De nieuwbouw levert beperkt verlichting op. Slechts een op de vijf aangeboden woningen is nieuwbouw, de gemeente heeft hiermee het laagste nieuwbouwaandeel van de vier grote steden. Leidschendam-Voorburg heeft met de helft van het aanbod het grootste nieuwbouwaandeel van de regio.

Interesse in het gehele rapport, lees hier dan verder (het rapport wordt dan gedownload).

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie