Kleinere transacties bepalen beeld op Haagse winkelmarkt

Kleinere transacties bepalen beeld op Haagse winkelmarkt

In het afgelopen jaar werd in Den Haag het laagste aantal vierkante meters winkelruimte in gebruik genomen sinds 2014. Deze afname wordt met name veroorzaakt door de beperkte omvang van de transacties. Een gemiddelde transacties was in het afgelopen jaar slechts circa 120 m² groot, in de twee voorgaande jaren bedroeg dit gemiddelde nog bijna 250 m².

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2020 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Modewinkels houden transacties op peil

Luxere kleding- en schoenenwinkels spelen een belangrijke rol in de dynamiek. De grootste transactie van het afgelopen jaar was McGregor met 290 m², maar ook De Rode Loper Schoenen (235 m²) en Van Lier Schoenen (159 m²) hadden een aanzienlijk aandeel in het totaal.

Leegstand groeit op toplocaties

Halverwege 2020 staat bijna 8% van het aantal verkooppunten in Den Haag leeg. Dit is een verdere groei van de leegstand sinds 2018. In de afgelopen twee jaar was op A1-locaties echter nog geen leegstand waarneembaar. Sinds de coronacrisis staat op de toplocaties van Den Haag maar liefst 9% van de verkooppunten leeg.

Het gehele rapport, is hier te downloaden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie