Omslagpunt in het Haagse woningaanbod
Omslagpunt in het Haagse woningaanbod

Omslagpunt in het Haagse woningaanbod

Geschreven door Robert Kuiper op 7 augustus 2020

In Den Haag is het woningaanbod met maar liefst 500 woningen toegenomen in slechts drie maanden. Deze toename volgt op een historisch laag aanbod, waardoor woningzoekers gretig gebruikmaken van deze extra keuzemogelijkheden.

Dit blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Meer eigenaren zetten hun woning te koop door de coronacrisis

Sinds de start van de intelligente lockdown worden in Den Haag meer woningen te koop gezet dan in 2019. Opvallend, gezien het aantal aanmeldingen in de eerste maanden van 2020 nog ruim lager lag dan vorig jaar. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn.

Aandeel nieuwbouw in het aanbod bereikt recordhoogte

De aanbodtoename is versterkt door een verdubbeling van het nieuwbouwaanbod. Inmiddels bestaat ruim een kwart van het aanbod in Den Haag uit nieuw te bouwen woningen, niet eerder was dit aandeel zo hoog. Naar verwachting zal deze aanwas in het komende jaar afzwakken. In 2019 zijn slechts 1.000 bouwvergunningen voor koopwoningen uitgegeven, een forse terugval ten opzichte van de 2.100 vergunningen in 2018.

Interesse in het gehele rapport, klik hier om het te lezen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie