Sprekende Cijfers Woningmarkten Den Haag e.o. Q3 2019

Sprekende Cijfers Woningmarkten Den Haag e.o. Q3 2019

Geschreven door Robert Kuiper op 24 oktober 2019

Frisia Makelaars: Ruim meer woningen te koop in Den Haag
Het aantal aangeboden woningen neemt geleidelijk toe in Den Haag. Vergeleken met anderhalf jaar geleden staan 550 meer woningen te koop, een toename van maar liefst 50%. Dit blijkt uit de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Ook in de bestaande bouw neemt het aanbod toe
Nieuwbouw is de aanjager van de aanbodstijging, het aantal beschikbare nieuwbouwwoningen is bijna verdriedubbeld in de afgelopen anderhalf jaar. Naast meer nieuwbouwaanbod besluiten ook steeds meer woningbezitters hun woning te koop te zetten, vergeleken met begin 2018 staat voor 300 meer bestaande woningen een te koop bord voor de deur. Woningeigenaren grijpen hun kans om te profiteren van de ontstane overwaard op hun Haagse woning.

Woonvraag overtreft nog ruim het aanbod in Den Haag
Hoewel voor veel woningzoekers enige verlichting van de spanning op de woningmarkt een opluchting is, kan nog niet gesproken worden van gezonde vraag- en aanbodverhoudingen. Het aantal zoekers overtreft nog altijd het beschikbare aanbod. Dit blijkt ook uit de ruim 45.000 huishoudens die momenteel via Funda op zoek zijn naar een koopwoning in Den Haag, nagenoeg evenveel zoekers staan geregistreerd in het grotere Rotterdam.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie