Taxatiestage bij Frisia Makelaars - Toine Doesburg

Geschreven door Joosje van Vliet op 26 juli 2023

Hallo allemaal! Ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen over mijn stage bij Frisia Makelaars. Mijn naam is Toine Doesburg (21 jaar) en ik studeer Vastgoed en Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam. De afgelopen vier maanden heb ik een derdejaars stage gelopen op de afdeling Bedrijfsmatig Taxaties, onder begeleiding van Marciano van Rijswijk.

Ik begon met vol enthousiasme aan mijn stage in de vastgoedsector en had een duidelijk doel voor ogen voor de komende periode. Ik wilde namelijk tijdens mijn stage leren hoe ik zelfstandig opnames kon doen, taxaties kon uitwerken en huurpuntentellingen kon maken. In het begin begon ik met kleine stappen, maar door de fijne begeleiding van Marciano wist ik me al snel te overtreffen en kon ik alle taken volledig uitvoeren. Ik ben ontzettend trots op mijn prestaties en het feit dat ik mijn doel heb bereikt.

Gedurende mijn stage heb ik veel waardevolle ervaringen opgedaan. Vooral de opnames van panden waren een eyeopener voor mij. Het hele proces is voor mij nu inzichtelijk, van het opmeten van gebouwen tot het identificeren van belangrijke onderhoudsaspecten. Ook het opstellen van rapporten is een waardevolle les. Deze stage heeft ervoor gezorgd dat ik het programma volledig onder de knie heb en weet hoe ik gegevens moet verwerken tot een helder en professioneel rapport.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik meenemen in mijn toekomstige carrière in de vastgoedsector. Ik heb wel nog een jaar opleiding te gaan, maar de kennis en ervaring kan ik ook goed gebruiken voor mijn opleiding. Een aantal vakken gaan namelijk over taxaties.

Mijn uiteindelijke doel is om iets voor mezelf te beginnen, net zoals mijn vader die zijn eigen taxatiebedrijf heeft. Ik zou hem dan ook in de toekomst willen helpen met mijn opgedane kennis.

Maar naast de vaardigheden en kennis die ik heb opgedaan, is er nog iets wat ik altijd zal bijblijven van deze vier maanden stage: de goede begeleiding van mijn stagebegeleider, Marciano. Vanaf het begin hebben we samen een duidelijke planning opgesteld om de leerdoelen het beste te behalen, en we hebben ons hier strikt aan gehouden. Ik ben ontzettend dankbaar voor de begeleiding en het vertrouwen dat Marciano in mij heeft gesteld.

Natuurlijk waren er ook uitdagingen tijdens mijn stage. Je maakt lange dagen en werkt een volle werkweek. Soms was het dan ook lastig om vroeg op te staan. Na een paar weken raakte ik gewend aan het ritme en kon ik volop genieten van het werken bij dit leuke bedrijf. Ik heb waardevolle kennis en ervaringen opgedaan, mijn leerdoelen behaald en ik ben klaar om mijn carrière in de vastgoedsector voort te zetten. Daar wil ik graag Frisia Makelaars voor bedanken, met in het bijzonder Marciano.

Taxatiestage bij Frisia Makelaars - Toine Doesburg
Clasina van Straaten - van Aken
Neem contact op met Clasina

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Frisia Makelaars in Frisia Verzekeringen Magazine

Frisia Makelaars in Frisia Verzekeringen Magazine

Statig gebouw, toegankelijk kantoor: Frisia Makelaars blijft vertrouwen wekken in regio Haaglanden. In het meest recente nummer van het magazine van Frisia Verzekeringen een artikel te...
Gijs Rebel van Frisia Makelaars - Een jonge professional in de vastgoedsector

Gijs Rebel van Frisia Makelaars - Een jonge professional in de vastgoedsector

Gijs Rebel is een jonge en gedreven vastgoedadviseur bij Frisia Makelaars. Met zijn passie voor de vastgoedmarkt en zijn betrokkenheid bij verschillende verenigingen speelt Gijs een belangrijke...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie