Frederik Hendriklaan 152 , 2582 BJ, 's-Gravenhage

  • G
€ 725.000 k.k.
Bobbi van Niel
Heeft u vragen?
Neem contact op met Bobbi
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

Frederik Hendriklaan 152 te 's-Gravenhage OBJECTOMSCHRIJVING De beschikbare winkelruimte is ideaal gelegen op een prominente hoeklocatie. Goede zichtlocatie voor voorbij rijdend verkeer en wandelend publiek. Zowel vanaf de Statenlaan als De Frederik Hendriklaan is...

Toon meer

Kenmerken

Oppervlakte 141 m²

Downloads

Frederik Hendriklaan 152 te 's-Gravenhage

OBJECTOMSCHRIJVING
De beschikbare winkelruimte is ideaal gelegen op een prominente hoeklocatie. Goede zichtlocatie voor voorbij rijdend verkeer en wandelend publiek. Zowel vanaf de Statenlaan als De Frederik Hendriklaan is de ruimte goed zichtbaar. De beschikbare winkelruimte bestaat uit een kleine kelderruimte, begane grond en eerste verdieping, met de mogelijkheid om de winkelruimte op de begane grond uit te breiden door gebruik te maken van de kleine binnenplaats achter het pand. De entree bevindt zich op de hoek met aan weerszijde grote raampartijen.

Het object is in circa 1902 gebouwd en wordt opgeleverd in de huidige staat 'As is, Where is'.

OMGEVINGSFACTOREN
Het pand is gelegen in de gezellige Frederik Hendriklaan te ‘s-Gravenhage. "De Fred" is een populaire winkelstraat en ligt in het chique Statenkwartier. De Fred heeft een rijk aanbod van winkels variërend van verschillende fashion boutiques, leuke horecagelegenheden, high end kapper Rob Peetoom tot dé boekenwinkel van Den Haag (Paagman)! Met zijn statige bomen, gezellige terrassen en karakteristieke architectuur trekt deze straat zowel lokale bewoners als toeristen aan, waardoor het een ideale locatie is voor ondernemers.

Lees meer over De Fred op: defred.nl.

METRAGE
De totale oppervlakte bedraagt circa 141,1 m² b.v.o. (conform NEN 2580), als volgt verdeeld:
- begane grond: circa 95,6 m² b.v.o.;
- eerste verdieping: circa 31,3 m² b.v.o.;
- kelder: circa 14,2 m² b.v.o..

OPLEVERINGSNIVEAU
As is, Where is.

BESTEMMINGSPLAN
'Statenkwartier’ vastgesteld d.d. 18-05-2017
Het object valt onder bestemmingscategorie 'Gemengd-1' en is zodoende geschikt voor detailhandel, dienstverlening, horeca in de categorie licht.
Voor het volledige bestemmingsplan kunt u terecht op: omgevingswet.overheid.nl

ENERGIELABEL
Het object beschikt over Energielabel G.
Het Energielabel is geldig tot 23-08-2028.

BEREIKBAARHEID
Wat betreft bereikbaarheid is Frederik Hendriklaan is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met verschillende tram- en bushaltes op loopafstand. Vanaf Den Haag Centraal rijdt tram 17 (richting Statenkwartier) of stadsbus 24 (richting Kijkduin) langs De Fred.

PARKEREN
Het pand beschikt niet over eigen parkeermogelijkheden. In de straten rondom De Fred is gratis parkeren tot 13:00 uur mogelijk, daarna wordt het parkeren betaald (€ 2,50 per uur).

VRAAGPRIJS
€ 725.000 k.k.

AANVAARDING
Per direct.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: 'S-GRAVENHAGE
Sectie: AK
Nummer: 9080
Appartementsindex: A-1

BTW
Bij de overdracht en levering is geen BTW verschuldigd.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bij ondertekening van de koopovereenkomst zal koper ter meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom voldoen op kwaliteitsrekening van de notaris binnen 10 werkdagen, nadat de wilsovereenstemming door beide partijen is getekend.

NOTARIS
Overdracht dient plaats te vinden bij notariskantoor Rosenberg Polak Notarissen.

KOOPAKTE
Standaard NVM koopakte BOG, aangevuld met aanvullende bepalingen vanuit verkoper.

BEZICHTIGINGSMOMENTEN
Voor het bezichtigen zijn er 2 kijkmomenten ingepland.
- Vrijdag 24 mei van 13:30 tot 15:30 uur;
- Dinsdag 28 mei van 10:30 tot 12:00 uur.

Hiervoor kunt u zich aanmelden via Frisia Makelaars op 070-3420130 en/of bog @frisiamakelaars.nl.

KOOPVOORWAARDEN
Voor de verkoop zijn verkoopvoorwaarden gesteld die hieronder zijn opgenomen. Bij het uitbrengen van een bieding en het sluiten van de koopovereenkomst dient men bekend te zijn met deze verkoopvoorwaarden en deze te aanvaarden.

- Koper heeft voor het sluiten van de koopovereenkomst kennisgenomen van de vrijblijvende objectinformatie en aanvaardt uitdrukkelijk de inhoud hiervan;

- Koper is in de gelegenheid gesteld het gekochte voor het sluiten van de koopovereenkomst;
•te laten keuren door een erkend bouwtechnisch bureau om eventuele bouwkundige gebreken vast te stellen.
Koper heeft hier geen gebruik van gemaakt;
• te laten controleren op de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.
Koper heeft hier geen gebruik van gemaakt;
• de grond op enige verontreiniging te laten onderzoeken.
Koper heeft hier geen gebruik van gemaakt;
•de oppervlakte van het gekochte en bijgebouwen en/of het perceel na te meten op de juiste grootte.
Koper heeft hier geen gebruik van gemaakt.

- Verkoper en koper verklaren hierbij in het kader van de AVG tevens toestemming te geven aan de bij deze (ver)koop en levering betrokken makelaar(s) en notaris om te communiceren met de bij deze (ver)koop en levering betrokken partijen. Hieronder wordt verstaan het verzenden en ontvangen van voor verkoper en koper bestemde documenten, inclusief de daarin vermelde persoonsgegevens en eventuele opgenomen privacygevoelige informatie.

- Verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte verleent aan geen der partijen enig recht. In afwijking hiervan / In aanvulling hierop komen partijen het volgende overeen: NVM Makelaars maken bij het opmeten van de gebruiksoppervlakte (GBO) gebruik van de NVM-meetinstructie. Deze is gebaseerd op de NEN2580 en is bedoeld om een uniforme manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de GBO. De NVM-meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen, meetfouten of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Ondanks dat bij het opmeten de benodigde zorgvuldigheid is betracht, is de opgegeven GBO indicatief en kunnen daaraan geen rechten worden ontleend. Het bepaalde in artikel 7:17 lid 6 BW is onverminderd van kracht.

- In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening enrisico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

- Notariskeuze:
Rosenberg Polak Notarissen
Eisenhowerlaan 120
2517 KM 's-Gravenhage
telefoonnummer: 070-3382950
e-mail: info@rosenbergpolak.nl

hierna verder te noemen notaris.

Koper is er tijdig van in kennis gesteld dat de keuze van de notaris voor verkoper een wezenlijk onderdeel van de overeenkomst vormt en dat die keuze daarvan aan verkoper is voorbehouden.

- Indien de waarde waarover koper overdrachtsbelasting is verschuldigd wegens de overdracht binnen 6 maanden na een voorgaande overdracht kan worden verminderd met de waarde waarover bij die eerdere overdracht overdrachtsbelasting was verschuldigd vergelijk artikel 13 Wet op Belastingen van Rechtsverkeer en koper derhalve niet de onder normale omstandigheden verschuldigde overdrachtsbelasting hoeft te voldoen, zal koper aan verkoper uitkeren het verschil tussen enerzijds het bedrag dat aan overdrachtsbelasting zou zijn verschuldigd zonder vermindering en anderzijds het werkelijk aan overdrachtsbelasting verschuldigde bedrag.

-Indien de juridische levering later plaatsvindt dan overeengekomen zal aan koper een rentevergoeding ad. 7% van de koopsom op jaarbasis in rekening worden gebracht, te berekenen vanaf de overeengekomen datum van de juridische levering tot en met de daadwerkelijke datum van de juridische levering, te voldoen gelijktijdig met de koopsom bij de eigendomsoverdracht. De vergoeding is niet verschuldigd indien de oorzaak hiervan in de risicosfeer van verkoper ligt.

- Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeen gekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

- Het Verkochte zal worden verkocht en geleverd op basis van het ‘as is where is’-principe....

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 725.000 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Onder bod

Bouw

Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwjaar 1901
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Frederik Hendriklaan 152
Plaats 's-Gravenhage
Provincie Zuid holland
Land Nederland
Ligging
  • Wijkwinkelcentrum
  • In woonwijk

Winkelruimte

Oppervlakte 141 m²
Oppervlakte verkoop vloer 81 m²

Energie

Energielabel G
Energielabel einddatum 2028-08-23

Onderhoud

Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed

Bedrijfstakken in

Bedrijfsmatig vastgoed taxeren?

Professionele taxatie van uw bedrijfspand? Ontdek onze deskundige NVM-gecertificeerde taxateurs. Betrouwbare waardebepaling voor uw zakelijke succes. Contacteer ons nu!

Ontdek de winkelruimte

Frederik Hendriklaan 152, 2582 BJ, 's-Gravenhage
Frederik Hendriklaan 152, 2582 BJ, 's-Gravenhage
Bedrijfsmatig vastgoed team

Op zoek naar zakelijk vastgoed? Ontdek ons diverse aanbod! Experts in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar. Uw ideale zakelijke locatie wacht op u!

Locatie

Frederik Hendriklaan 152, 2582 BJ, 's-Gravenhage

Schaduwwijzer

Bobbi van Niel
Heeft u vragen?
Neem contact op met Bobbi
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.