Plein 1813 4 - 5, 2514 JN, 's-Gravenhage
Verkocht 2514 JN, 's-Gravenhage

Plein 1813 4 - 5, 2514 JN, 's-Gravenhage

Kenmerken

Oppervlakte 1329 m²
Perceel 10876 m²
Meer kenmerken

Bedrijfstakken in 's-Gravenhage (gemeente)

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1860
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Plein 1813 4 - 5
Plaats 's-Gravenhage
Land NL
Ligging
  • in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 10876 m²
Kantoor
Oppervlakte 1329 m²
Verdiepingen
  • 2
Voorzieningen
  • te openen ramen
  • toilet
  • pantry
  • verwarming
Parkeergelegenheid
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Uitgebreide omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
Plein 1813 4-5 te 's-Gravenhage

INTRODUCTIE
Frisia Makelaars is door haar opdrachtgever de Staat Israël gevraagd om in samenwerking met Pels Rijcken de openbare verkoop bij inschrijving van dit unieke object te begeleiden. Voor de verkoopprocedure is een digitale dataroom ingericht. Voor toegang kunt u bellen of mailen met Rebecca Kadar - Groenendijk op 070-3420130 en/of op kadar@frisiamakelaars.nl.

OBJECTOMSCHRIJVING
Aan de rand van het historische centrum van Den Haag, staat een unieke monumentale stadsvilla te koop.
Het verkochte bestaat uit twee objecten: een hoofdgebouw en een bijgebouw (voormalig koetshuis) in de achtertuin. Het totale perceel is ruim 5.400 m².

De grote vrijstaande villa op nummer 4 is gebouwd rond 1860 en is ca. 1.329 m² b.v.o. groot. Het Monumentenregister schrijft hierover:
'Vrijstaande, door een tuin omgeven villa in sobere eclectische stijl uit 1860. Het pand bestaat uit een parterre en verdieping. Het perceel grond werd in 1859 door de gemeente verkocht aan mr. Jan Casper Willem Merkus die het huis een jaar later liet bouwen. De gevels zijn witgepleisterd. De middenpartij van de gevel aan het Plein 1813 is driezijdig uitgebouwd en bezit boven de kroonlijst een attiekverdieping. De vensters van de verdieping aan weerszijden van de middenpartij dragen gebogen frontons. Aan de achterzijde is de villa later uitgebreid.'

De grote achtertuin biedt veel privacy en genoeg parkeergelegenheid. Dit alles maakt het geheel zeer geschikt als stijlvol kantoorgebouw, statige stadswoning of wellicht zelfs een ontwikkeling.

Bij binnenkomst in de stadsvilla valt meteen de enorme hal op van ca. 60 m² met trap naar boven, dit alles onder een enorme glas-in-lood partij vlak onder het dak. De begane grond heeft een groot aantal ruime kamers evenals de 1e etage. Op de 2e etage zijn ruimten rondom het glas-in-lood raam gesitueerd.

De detaillering is nog grotendeels aanwezig, maar strak eenvoudig en klassiek vormgegeven.
Dit monument is toe aan nieuwe gebruikers.

OMGEVIGNSFACTOREN
Het hart van het Willemspark is het Plein 1813 met z'n imposante beeldenpartij. Vanaf 1855 werden rond dit plein indrukwekkende, witgepleisterde stadsvilla's gebouwd. Ze vormen tezamen een stadsgezicht dat in Nederland uniek is, door architectuur die eerder aan Parijs of Brussel doet denken.

Het Carlton Ambassador, het Hilton hotel en een aantal musea bevinden zich in de directe omgeving. Het Noordeinde, de Frederikstraat en de Denneweg bevinden zich op loopafstand, met een grote diversiteit aan horecagelegenheden, exclusieve winkels en galeries.

KADASTER
Adres: PLein 1813 4
Gemeente: 's-Gravenhage
Sectie: P
Nummer: 8853

Adres: Plein 1813 5
Gemeente: 's-Gravenhage
Sectie: P
Nummer: 6787

METRAGE
- Monumentale villa - Plein 1813 nummer 4: ca. 1.329 m² b.v.o.
- Voormalig koetshuis - Plein 1813 nummer 5: ca. 262 m² b.v.o.
De volledige NEN2580-meetrapporten kunt u terugvinden in de digitale dataroom.

BESTEMMINGSPLAN
Conform de beheersverordening Willemspark e.o., zoals vastgesteld door de Raad op 13 juni 2013, geldt de bestemming ter plaatse: ‘Gemengd’ (artikel 5) De voor ‘Gemengd’aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor:
a. wonen;
b. dienstverlening;
c. kantoor;
d. welzijnsvoorzieningen met uitzondering van kindercentra;
e. verenigingsleven;
f. hotel;
g. ondergeschikte horeca ten behoeve van de onder d en e genoemde functies.

Voor de volledige informatie verwijzen wij u naar de dataroom.

ENERGIELABEL
Het betreft een Rijksmonument, een energielabel is niet van toepassing.

OPLEVERNIVEAU
Het object wordt expliciet in huidige staat, vrij van huur en gebruik ‘as-is where-is’ verkocht en geleverd, zoals partijen genoegzaam bekend, zodat ze daar geen nadere omschrijving van verlangen.

BODEM
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de milieukundige toestand van het verkochte waarvan diverse rapporten zijn opgenomen in de dataroom. Verontreinigingsrisico van de bijbehorende grond en grondwater komen voor risico van koper en kan nimmer aanleiding geven tot ontbinding van de koopovereenkomst en de overeenkomst van levering van de grond, schadevergoeding of verrekening. In de dataroom zijn alle stukken hieromtrent opgenomen onder de map Milieukundige stukken.

ASBEST
Er is een asbestrapportage opgesteld door BCM Consultancy op 4 juli 2013. Deze kunt u evenals een aanvullend rapport van BCM Consultancy d.d. 24 februari 2014 terugvinden in de digitale dataroom.In de dataroom zijn alle stukken hieromtrent opgenomen onder de map Milieukundige stukken.

BIJZONDERHEDEN
Wij verwijzen u naar de beschikking Wet Geluidshinder d.d. 20 maart 2018, welke is opgenomen in de dataroom onder map Milieukundige stukken.

Erfdienstbaarheden, bijzondere lasten e.d.
Koper aanvaardt uitdrukkelijk alle dienende erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, blijkend en/of voortvloeiend uit de laatste en voorgaande akte(n) van levering. Tevens aanvaardt de koper ter alle bijzondere lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die aan hem bekend zijn of bekend hadden kunnen zijn uit eigen onderzoek voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van hem verlangd mag worden.

BEREIKBAARHEID
Het object is uitstekend te bereiken met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer.

Op steenworp afstand verwijderd van de Utrechtse baan, welke directe verbinding heeft met de Rijksweg A4 - A12 en A13.

Daarnaast zijn in de directe omgeving diverse opstapplaatsen voor het openbaar vervoer (tramlijn 1 en buslijnen 22, 24, 28 en 31). Het NS-station Den Haag Centraal bevindt zich op 5 minuten afstand.

PARKEREN
Het pand beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen op eigen terrein aan de achterzijde van het perceel.

In de directe omgeving is er voldoende gelegenheid tot (betaald) parkeren.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING
Het object wordt door middel van een inschrijving verkocht. Zie voor aanvullende informatie over de inschrijvingsprocedure en voorwaarden de dataroom.

BEZICHTIGINGSDAGEN
Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging van het object. Het is slechts mogelijk te bezichtigen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor een bezichtiging op de navolgende dagen:

- Donderdag 11 maart vanaf 12:30 uur;
- Dinsdag 16 maart vanaf 11:00 uur;
- Woensdag 24 maart vanaf 13:00 uur;
- Dinsdag 6 april vanaf 11:00 uur.

Buiten deze momenten is het helaas niet mogelijk om het object te bezichtigen. Tijdens de bezichtigingen houden wij ons aan alle maatregelen van het RIVM, bieden wij de mogelijkheid om uw handen te ontsmetten en verzoeken wij u vriendelijk de afgesproken afstand te bewaren en een mondkapje te dragen.

PROTOCOL
- Het is mogelijk te bezichtigen met maximaal 2 personen per bezichtiging;
- houd 1,5 meter afstand;
- schud geen handen;
- blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38C) en/of benauwdheidsklachten;
- volg altijd de aanwijzingen van de makelaar of medewerker van ons kantoor;
- tijdens de bezichtigingen zijn beschermingsmiddelen aanwezig (handgel, mondkapjes) waar u gebruik van kunt maken.

INSCHRIJVINGSTERMIJN
De inschrijving sluit op 22 april 2021 om 12:00 uur (Nederlandse tijd). Biedingen dienen schriftelijk (waaronder begrepen per e-mail) te worden verstuurd aan of te worden ingediend bij de Notaris. Bij indiening per e-mail dient het Biedingsformulier met bijlagen te worden verstuurd naar het daartoe bestemde e-mailadres van de Notaris: rene.spit@pelsrijcken.nl.

VOORWAARDEN BIEDING
De inschrijvingsvoorwaarden en overige juridische processtukken zijn opgesteld door het notariaat van Pels Rijcken en zijn terug te vinden in de dataroom. Biedingen dienen te worden gedaan conform hetgeen vermeld in de procesvoorwaarden Plein 1813 4-5, welk document is opgenomen in de dataroom in de map Juridische stukken.

ONDERZOEKPLICHT KOPER
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring of andere onderzoeken te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het onderhoud.

Koper dient zich zelf er van te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken voor eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.

DATAROOM EN DOCUMENTEN
Ten behoeve van het due diligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen via e-mail kadar@frisiamakelaars.nl. In de dataroom kunt u alle beschikbare informatie van het object vinden.

PROJECTNOTARIS
Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn Advocaten en Notarissen
De heer R.A. Spit
Bezuidenhoutseweg 57
2594 AC 'S-GRAVENHAGE

BIJZONDERHEDEN
Alle onderhandelingen en/of overeenstemmingen geschieden onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

DISCLAIMER
Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Bedrijfstakken in 's-Gravenhage (gemeente)

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie