Hypotheek meenemen?

Geschreven door Joosje van Vliet op 11 november 2022

De huidige hypotheekrente ligt op het moment 2,5% hoger dan tien maanden geleden, maar tien maanden geleden wilde u nog niet verhuizen. Vorige week heeft u uw droomhuis voorbij zien komen, maar nu bent u bang dat u dubbele lasten zult krijgen, als u gaat verhuizen. Geen zorgen! Met de verhuisregeling kunt u nog steeds gebruik maken van uw oude hypotheekrente.

Hoe werkt dat precies?
De verhuisregeling is een regeling die ervoor zorgt dat u uw bestaande hypotheek mee kunt nemen naar uw nieuwe woning tegen dezelfde voorwaarden. De rente en de looptijd blijven hetzelfde als u uw hypotheek meeneemt. De resterende looptijd van de rentevast periode die aan de hypotheek gekoppeld is, blijft ook gelijk. De periode loopt als het ware gewoon door, dus de lage hypotheekrente van uw huidige hypotheek geldt nu ook voor die droomwoning die u voorbij heeft zien komen. De afbeelding laat zien hoe het werkt.

Stel dat u een hypotheek heeft van 200.000 euro met een rente van 1,5%. Deze rente staat nog voor tien jaar vast. Recent vond u op de website van Frisia Makelaars uw droomwoning: een prachtig bovenhuis met vier slaapkamers en twee balkons. Inmiddels is de hypotheekrente gestegen naar 4,5%. Via Frisia Verzekeringen maakt u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. De conclusie van dit gesprek is dat u het beste gebruik kunt maken van de verhuisregeling. Tegen de 200.000 euro wordt het oude rentepercentage gefinancierd. Het restant wordt met het nieuwe percentage van 4,5%* gefinancierd.

*Wijzigingen voorbehouden

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de verhuisregeling, of wilt u weten of er andere mogelijkheden zijn? Neem contact op met een van onze specialisten.

Hypotheek meenemen?
Kees de Bruyn
Neem contact op met Kees

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Frisia Makelaars: Weer aanwezig op de Regionale Woonbeurs Den Haag

Frisia Makelaars: Weer aanwezig op de Regionale Woonbeurs Den Haag

De Regionale Woonbeurs Den Haag is terug! En wij, Frisia Makelaars, zijn zoals vanzelfsprekend weer op de Woonbeurs...
Frisia Makelaars in Frisia Verzekeringen Magazine

Frisia Makelaars in Frisia Verzekeringen Magazine

Statig gebouw, toegankelijk kantoor: Frisia Makelaars blijft vertrouwen wekken in regio Haaglanden. In het meest recente nummer van het magazine van Frisia Verzekeringen een artikel te...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie