Hypotheekrente fors gedaald! Laagste rente 3,3%!

Geschreven door Rik van Eeden op 27 februari 2024

De hypotheekrente is momenteel erg laag. Dit is een goed moment om een hypotheek af te sluiten of om uw huidige hypotheek over te sluiten. De laagste rente voor 5 jaar vast is momenteel 3,3%.

Als u op zoek bent naar een hypotheekverstrekker met de laagste rente, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een overzicht van de actuele hypotheekrentes van meer dan 40 hypotheekaanbieders.

NHG-garantie gaat omhoog
En nog een ander lichtpuntje. Koopt u in 2024 een woning en wilt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan mag de woning maximaal € 435.000,- kosten. Dat was dit jaar nog € 405.000,-. Het voordeel: u bent beschermd als u uw huis ooit gedwongen moet verkopen en geldverstrekkers geven daarom vaak een korting op de hypotheekrente voor huizen die zijn gekocht met NHG.

Duurzaamheidskorting
Om huizenbezitters te stimuleren om te verduurzamen en huizenkopers een beter beeld te geven van het huis dat ze kopen, introduceerde de overheid in 2008 het energielabel. Lange tijd was het een papieren tijger, maar daar komt nu verandering in.

Vanaf 2024 mag u meer geld lenen als uw huis beter geïsoleerd is. Met een energielabel A of B kan het extra te lenen bedrag € 10.000,- zijn. En met een label A++++ kan dat oplopen tot wel € 50.000,-. Geen overbodige luxe, want goed geïsoleerde woningen zijn vaak duurder. Daar staat tegenover dat uw energierekening vaak lager is.

Wie een huis met C of D-label koopt, kan € 5.000,- extra aan hypotheek krijgen. Huizenkopers die een huis met label E tot en met G kopen, mogen niet extra lenen.

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs voor meer informatie.

Hypotheekrente fors gedaald! Laagste rente 3,3%!
Rik van Eeden
Neem contact op met Rik

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wonen in een Rijksmonument, wat een eer!

Wonen in een Rijksmonument, wat een eer!

Stap terug in de tijd terwijl je je intrek neemt in een stukje geschiedenis. Wonen in een rijksmonument is als het betreden van een levendig verhaal, waar elke steen getuigt van voorbije dagen...
De Mares webinar komt steeds dichterbij!

De Mares webinar komt steeds dichterbij!

De exclusieve Mares Webinar vindt op 10 April plaats . De online bijeenkomst biedt u de kans om uitgebreid geïnformeerd te worden over deze...
Bekijk overzicht