Molenstraat 5 , 2513 BH, 's-Gravenhage

  • B
€ 349.500 k.k.
Gijs Rebel
Heeft u vragen?
Neem contact op met Gijs
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

BELEGGING TE KOOP Molenstraat 5 te 's-Gravenhage HIGHLIGHTS - Bouwjaar: 1700 - Volledig verhuurd - Volledig eigendom - Gemeentelijk monument - BAR 6,5% OBJECTOMSCHRIJVING Het betreft een volledig verhuurde winkelruimte van circa 59 m² v.v.o., die sinds 2020...

Toon meer

Kenmerken

Downloads

BELEGGING TE KOOP
Molenstraat 5 te 's-Gravenhage

HIGHLIGHTS
- Bouwjaar: 1700
- Volledig verhuurd
- Volledig eigendom
- Gemeentelijk monument
- BAR 6,5%

OBJECTOMSCHRIJVING
Het betreft een volledig verhuurde winkelruimte van circa 59 m² v.v.o., die sinds 2020 verhuurd is aan een zeer nette huurder: Drank.nl. De huurperiode loopt tot en met 31 mei 2030 en heeft een huuropbrengst van € 24.213,- per jaar te vermeederen met BTW.

OMGEVINGSFACTOREN
Het object is gelegen op een bijzonder plekje in het historische Hofkwartier midden in de gezellige Molenstraat met een ruim aanbod aan kleinschalige horeca, traiteurs en speciaalzaken.

OPLEVERINGSNIVEAU
"As is, where is".

BESTEMMINGSPLAN
‘St. Jacobskerk e.o.’ vastgesteld d.d. 17-10-2023.
De voor ‘Gemengd-1’aangewezen gronden zijn bestemd voor o.a.:
a. detailhandel;
b. dienstverlening;
c. horeca "licht".

ENERGIELABEL
Het object beschikt over Energielabel B.
Het Energielabel is geldig tot 08-05-2030.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is uitstekend.

Via de Hogewal, Mauritskade en Zuid Holandlaan is de Utrechtsebaan binnen enkele minuten te bereiken.

In de directe omgeving zijn er diverse opstapplaatsen van bus en tram, welke in directe verbinding staan met Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor.

PARKEREN
In de directe omgeving zijn in diverse betaalde parkeergarages (Q-park Noordeinde en Torengarage) in voldoende mate betaalde parkeermogelijkheden aanwezig.

VRAAGPRIJS
€ 349.500 k.k.

AANVAARDING
In overleg

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: 's-Gravenhage
Sectie: D
Nummer: 2047
Appartementsindex: A-1

VvE
Bijdrage van € 132,- per maand, additioneel € 6,- per maand t.b.v. collectieve levering van water. Huurder draagt zelf zorg voor de contracten met nutsleveranciers voor gas en elektra.

BTW
Bij de overdracht en levering is geen BTW verschuldigd.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bij ondertekening van de koopovereenkomst zal koper ter meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom voldoen op kwaliteitsrekening van de notaris binnen 10 werkdagen.

KOOPAKTE
Standaard NVM Koopakte BOG - Appartement

VERKOOPVOORWAARDEN
Voor de verkoop zijn verkoopvoorwaarden gesteld die hieronder zijn opgenomen. Bij het uitbrengen van een bieding en het sluiten van de koopovereenkomst dient men bekend te zijn met deze verkoopvoorwaarden en deze te aanvaarden.

- Koper heeft voor het sluiten van de koopovereenkomst kennisgenomen van de vrijblijvende objectinformatie en aanvaardt uitdrukkelijk de inhoud hiervan.

- Koper wordt in de gelegenheid gesteld de onroerende zaak voor het sluiten van de koopovereenkomst te laten keuren door een erkend bouwtechnisch bureau om eventuele bouwkundige gebreken vast te stellen, dan wel de onroerende zaak te laten controleren op de aanwezigheid van asbesthoudende materialen en/of grond op enige verontreiniging te laten onderzoeken. Koper heeft hier wel/geen gebruik van gemaakt.

- Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe panden. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, verwarming en warmwaterinstallaties met toebehoren, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht.

- Aan verkoper is niet bekend dat in de onroerende zaak of bij installaties asbesthoudende materialen zijn verwerkt, anders dan in de tijd waarin de onroerende zaak werd vervaardigd, destijds gebruikelijk was. Ook is aan verkoper niet bekend dat naderhand door andere (vorige) eigenaren of bewoners asbesthoudende materialen zijngebruikt bij eventuele renovaties en/of verbouwingen. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen, dit geldt ook voor asbesthoudende vloerbedekking, dienen op grond van de (milieu)wetgeving speciale maatregelen te worden getroffen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enige asbesthoudende stof in de onroerende zaak kan voortvloeien.

- Indien de waarde waarover koper overdrachtsbelasting is verschuldigd wegens de overdracht binnen 6 maanden na een voorgaande overdracht kan worden verminderd met de waarde waarover bij die eerdere overdracht overdrachtsbelasting was verschuldigd vergelijk artikel 13 Wet op Belastingen van Rechtsverkeer en koper derhalve niet de onder normale omstandigheden verschuldigde overdrachtsbelasting hoeft te voldoen, zal koper aan verkoper uitkeren het verschil tussen enerzijds het bedrag dat aan overdrachtsbelasting zou zijn verschuldigd zonder vermindering en anderzijds het werkelijk aan overdrachtsbelasting verschuldigde bedrag.

- Indien de juridische levering later plaatsvindt dan overeengekomen zal aan koper een rentevergoeding ad. 8,5% van de koopsom op jaarbasis in rekening worden gebracht, te berekenen vanaf de overeengekomen datum van de juridische levering tot en met de daadwerkelijke datum van de juridische levering, te voldoen gelijktijdig met de koopsom bij de eigendomsoverdracht. De vergoeding is niet verschuldigd indien de oorzaak hiervan in de risicosfeer van verkoper ligt.

- Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeen gekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden. Van toepassing zijn de gegevens met betrekking tot de onroerende zaak. Dit zijn bijvoorbeeld: stukken van de vereniging van eigenaren, eigendomsbewijs, splitsingsakte, splitsingstekening.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 349.500 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie belegging
Bouwjaar 1700
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Molenstraat 5
Plaats 's-Gravenhage
Provincie Zuid holland
Land Nederland
Ligging
  • Winkelgebied stadscentrum

Belegging

Soort belegging winkelruimte
Aantal huurders 1

Energie

Energielabel B
Energielabel einddatum 2030-05-08

Onderhoud

Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed

Bedrijfstakken in

Bedrijfsmatig vastgoed taxeren?

Professionele taxatie van uw bedrijfspand? Ontdek onze deskundige NVM-gecertificeerde taxateurs. Betrouwbare waardebepaling voor uw zakelijke succes. Contacteer ons nu!

Ontdek het object

Molenstraat 5, 2513 BH, 's-Gravenhage
Molenstraat 5, 2513 BH, 's-Gravenhage
Molenstraat 5, 2513 BH, 's-Gravenhage
Bedrijfsmatig vastgoed team

Op zoek naar zakelijk vastgoed? Ontdek ons diverse aanbod! Experts in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar. Uw ideale zakelijke locatie wacht op u!

Locatie

Molenstraat 5, 2513 BH, 's-Gravenhage

Schaduwwijzer

Gijs Rebel
Heeft u vragen?
Neem contact op met Gijs
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.